Welkom bij Machinefabriek Dekens B.V.

Machinefabriek Dekens B.V. is een jong en dynamisch ISO 9001-2015 gecertificeerd metaalbewerkingsbedrijf. Samen met Dekens Metaalgieterijen B.V. maakt het deel uit van de Dekens Groep B.V. te Sappemeer. Kwaliteit, flexibiliteit en service zijn onze belangrijkste kenmerken. Onze organisatie onderscheidt zich door de innovatieve en vakmatige benadering van opdrachten. Opdrachtgevers komen uit diverse industriële en dienstverlenende sectoren.


Onze medewerkers adviseren u op basis van ervaring en kennis van de meest adequate mogelijkheden en systemen. Ze zijn uw verzekering voor maatwerk volgens te strengste kwaliteits-, veiligheids- en milieueisen. Onze technische staf hebben wij geselecteerd uit hoog opgeleide technici met jarenlange ervaring in de metaalbewerkingssector. Onze operators zijn vaklieden met brede werkervaring.


Door de nauwe samenwerking met zusteronderneming Dekens Metaalgieterijen B.V., waar alle mogelijke hoogwaardige materiaalsoorten worden gegoten, verzorgt de Dekens Groep B.V. het integrale traject van ontwerptekening tot de fabricage van bewerkte onderdelen.  
Dankzij jarenlange ervaring beschikt Machinefabriek Dekens B.V. over de machines en kennis om alle materialen te kunnen bewerken.


Verspanende bewerkingen
Door ons moderne machinepark behoren zowel 5-assig simultaan, als CNC- en conventionele bewerkingen tot de mogelijkheden. Onze productie is ingesteld op enkele stuks én seriematig werk.


Geavanceerde balanceertechniek
Machinefabriek Dekens B.V. beschikt over geavanceerde balanceerapparatuur. Wij kunnen onderdelen voor u balanceren tot een stukgewicht van 700 kg, met een diameter tot 1260mm en een lengte tot maximaal 1330 mm.


Roterende delen en constructies die niet in balans zijn veroorzaken trillingen en onnodige slijtage. Door machineonderdelen te balanceren worden deze trillingen voorkomen. Onbalans wordt gecorrigeerd door materiaal toe te voegen d.m.v. oplassen, bouten of lijmen, of door materiaal te verwijderen d.m.v. frezen, slijpen of schuren.  Machinefabriek Dekens B.V. beschikt over de kennis, apparatuur en mensen om kleine, grote, lichte én zware machineonderdelen weer in balans te brengen.